RESIPI AYAM MASAK KICAP CHINESE STYLE

09:22

Sebenarnya I tak tahu nama masakan ni apa hahaha. Ok masakan ni bagi I mudah dan sedap untuk dibuat. So bahan-bahannya :-

1) Ayam dipotong kecil
2) Cendawan shitake dipotong nipis
3) Kentang dipotong dadu
4) Halia
5) Bawang putih
6) Bawang merah
7) Cili api
8) Sos tiram
9) Sedikit kicap

Mula mula tumiskan bawang merah, bawang putih dan cili api yang ditumbuk. Ikut citarasa korang. Selepas itu, masukkan ayam, cendawan shitake, kentang, sos tiram dan sedikit kicap. Jangan lupa masukkan hirisan halia (ikut citarasa masing masing) dan sedikit air, untuk lembutkan kentang. Masukkan sedikit garam dan tunggu sehingga ayam dan kentang empuk. I selalu tambah lagi sikit cili api yang ditumbuk kasar. Dan siapppp! Korang nak tambah suhun ke fucuk ke pun sedap sebenarnya tau. Selamat mencuba!

You Might Also Like

0 comments